31-12-2010

Kim in de krant!

Vandaag staat m'n illustratie paginabreed in nrc.next! In de katern InBeeld is het beeld geplaatst, met interview:




2010 in beeld


Rotterdam. Als de hoofdrolspelers van het afgelopen nieuwsjaar hun laatste avondmaal van 2010 gezamelijk zouden doorbrengen, dan zag dat er ongeveer zo uit.
Dit was de gedachte die de 23-jarige studente illustratie Kimberley Dob uit Krimpen aan de Lek bewoog tot het maken van deze remake van Leonardo Da Vinci's Laatste Avondmaal.
Van links naar rechts zien we Julian Assange met zijn nieuwe MacBook Pear. Feyenoord-spits Sekou Cissé en PSV'er Ibrahim Afellay (Feyenoord verloor met 10-0). De rechter (succesvol gewraakt) op schoot bij Geert Wilders, terwijl Mark Rutte de PVV'er nauwlettend in het vizier houdt. Silvio Berlusconi, grijnzend met een rode string in zijn hand. Daarnaast Sven Kramer die ondanks de gouden plak toch een beetje zuur kijkt, en Jan Peter Balkenende, hij viel, althans zijn kabinet, vandaar dat verband. Op de gele trui van de wielrenner prijkt de Erasmusbrug (dit jaar startte de Tour in Rotterdam). De paus ziet bleekjes vanwege de vele slapeloze nachten dit jaar. Rechts zien we een Chileense mijnwerker, blij dat hij het nieuwe jaar zal halen.
Op de muur zien we belangrijke nieuwsfeiten van het afgelopen jaar. Van de vulkaanuitbarsting in IJsland (uiterst links) tot de vliegtuigramp in Tripoli, het overlijden van Harry Mulisch, de overstromingen in Pakistan, de bosbranden in Rusland en (uiterst rechts) de babylijkjes uit het Friese Nij Beets.

Geen opmerkingen: